Acht gebouwen

met een

eigen

karakter

De Schiecentrale bestaat uit 8 unieke gebouwen met een eigen geschiedenis.

De Gebouwen

STROOM

Aan de Lloydstraat 1-3 met zijn kenmerkende glazen zijgevel is op de begane grond Trattoria Sophia gevestigd. Met haar loungeterras, dakterras en zalen is het dé ontmoetingsplek voor bewoners en bezoekers van de Schiecentrale. In het voormalige trafohuis van de centrale slaap je bovendien in een rijksmonument direct onder de sterrenhemel: de 21 hotelkamers van het boetiekhotel Stroom krijgen daglicht van boven.

WATT

Monumentaal gebouw aan de Lloydstraat 5. Dit rijksmonument was ooit de officiële ingang van de oude elektriciteitsfabriek. Het voormalige accumulatorengebouw is volledig getransformeerd tot bedrijfsverzamelgebouw voor startups en gezamenlijke vergaderruimte.

25KV

Robuust gebouw gelegen aan de Lloydstraat 7-19. Het transformatorhuis van toen is veranderd in een transparant bedrijfsverzamelgebouw met creatieve kantoorruimtes en veel groen. Achter zijn kenmerkende glazen gevel biedt 25KV kantoorruimte voor startups en grownups. Zoals: de Rocktown Studios, geluidsbepalend voor de hedendaagse muziekindustrie.

KANTINE

Het oorspronkelijke kantinegebouw van de Schiecentrale met zijn industriële sheddaken. Gevestigd aan de Lloydstraat 21. Getransformeerd tot creatieve kantoorruimte voor radio en webdesign. Ook hier: een fraai uitzicht over de Schiehaven.

KRATON

In 2008 nieuw gebouwd multifunctioneel mediagebouw aan de Lloydstraat 23 / Kratonkade 1-27. Industrieel en robuust uitgevoerd. De stoere cortenstalen gevel is een knipoog naar het maritieme verleden van het Lloydkwartier. In KRATON vind je radio- en tv-studio’s en creatieve kantoorruimtes. De perfecte plek voor grownups.

KRACHT

Stoere eyecatcher aan Sint-Jobsweg 118. Op de kop van de Schiecentrale en dus met een fantastisch uitzicht over de Schiehaven. In het industriële gebouw staat sport centraal. In KRACHT zijn een sportschool en een gymzaal voor basisscholen uit de omgeving gevestigd.

CENTRALE

Ooit de plek waar energie werd opgewekt voor haven en bewoners. Tegenwoordig rijksmonument en indrukwekkende hal voor alle soorten events. Monumentaal en sfeervol met oud metselwerk en ornamenten. De oude schakelkamer en het machinelokaal vormden de opnamestudio voor televisieprogramma’s. Nu in gebruik als indoorspeelhal en als congres- en evenementruimte.

SCHIEHAVENKADE

Kenmerkende multifunctionele hoogbouw uit 2007. Met onder andere kantoorruimten, woningen, Albert Heijn supermarkt, Q-park parkeergarage, kinderdagverblijf en multifunctioneel dakterras. Een gebouw als een kleine stad met, vanwege de van vloer tot plafond hoge ramen, een fenomenaal uitzicht over het centrum van Rotterdam.

Op zoek naar een bedrijf in de Schiecentrale

Schiegebouw
Bedrijfsnaam Gebouw
JVST kraton
Felixx kraton
Trattoria Sophia stroom
Timing kantine
NEM Rotterdam 25kv
Ducos/ACR schiehavenkade
Cam on Wheels schiehavenkade
Studio Rewind schiehavenkade
Storegear 25kv
Atom schiehavenkade
23G kraton
Paddap kraton
Active Studio’s schiehavenkade
Yuna B.V. schiehavenkade
CS Advanced Technology schiehavenkade
Rocktown Studio’s 25kv
Paleis van Boem 25kv
LabelA schiehavenkade
Poelhekke Wagenaar Hypotheken schiehavenkade
Network solutions Nederland schiehavenkade
YipYip schiehavenkade
Sole Brands International schiehavenkade
Lonne Wennekendonk schiehavenkade
Rotterdam Leisure Group schiehavenkade
Eppinga Advies schiehavenkade
NoSuch schiehavenkade
TMG schiehavenkade
Correctbook Europe schiehavenkade
De processpecialisten schiehavenkade
OD205SL schiehavenkade
Mei architecten and planners schiehavenkade
FRMWRK schiehavenkade
Equse schiehavenkade
De Beeldenfabriek schiehavenkade
Plans & Pixels schiehavenkade
Woodwatch schiehavenkade
Iadvies schiehavenkade
Kiddoozz schiehavenkade
Ami schiehavenkade
Cohelion schiehavenkade
Dudok Real Estate schiehavenkade
Xplo Entertaintment watt
InItworks watt
Middel Administratie en belastingadvies watt
Mixusstudio watt
Hans Reitzema photography watt
Added Venue watt
FER sportmanagement watt
Yield/huismeester watt
Concept Brigade watt
Flightlaw watt
Plus & Min watt
Schiecentrale Events centrale
Westdorp & Conte VOF kraton
Pieter pot kraton
Svasek kraton
Softs kraton
Admix kraton
ARA groep kraton
RauwCC kraton
Woonbron kraton
RTV Rijnmond kraton
Workoutclub kracht
Dienst jeugd, onderwijs en samenleving kracht
FunX kantine
&RANJ kantine

Bereikbaarheid

De Schiecentrale is gemakkelijk te bereiken met auto, openbaar vervoer, fiets en boot. Het centrum van Rotterdam ligt slechts op een paar minuten van de Schiecentrale.

Auto (parkeren)

De Schiecentrale ligt perfect ten opzichte van de snelwegen A4 (Delft – Schiedam), A13 (Rotterdam – Den Haag), A15 (Rotterdam – Rozenburg), A16 (Rotterdam – Dordrecht – Breda) en A20 (Gouda –Rotterdam – Maasdijk). Er is een Q-Park parkeergarage in de Schiecentrale met circa 400 plekken. Op het maaiveld geldt betaald parkeren.

Fiets

Vanaf Rotterdam Centraal is het 15 minuten fietsen naar de Schiecentrale. Op het station zijn OV fietsen beschikbaar.

Openbaar vervoer

De Schiecentrale is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Elke 15 minuten vertrekt vanaf Rotterdam Centraal tram 8 naar de locatie: halte Pieter de Hoochweg. De reistijd vanaf het station bedraagt zo’n 13 minuten. Vanaf de halte is het circa 1 minuut lopen naar de Schiecentrale. Metrostation Coolhaven ligt op ongeveer 10 minuten lopen.

Boot (watertaxi)

De spectaculaire watertaxi vaart van en naar 50 bestemmingen in Rotterdam en Schiedam. De herkenbare gele aanlegsteiger van halte Müllerpier / Sint-Jobshaven is op loopafstand van de Schiecentrale.

Privacy policy

2024 Is een gedeeltelijke ontwikkeling van Dudok Real Estate

Design by FPW