Van

elektriciteitsfabriek

naar

hotspot

De Schiecentrale werd gebouwd in 1904 en was de eerste elektriciteitsfabriek van Rotterdam. Een omvangrijk complex met onder andere een trafohuis, turbinehal en ketelhuis. Het oorspronkelijk gebouw is inmiddels een rijksmonument.

Historie

Van handelsgebied tot stadshaven: stoer, rauw, creatief

De Schiecentrale ligt midden in het Lloydkwartier, een gebied waar al in de zeventiende eeuw handel werd gedreven. Door industrialisering en groei van de wereldhandel werden hier rond 1900 de Schiehaven, de Sint-Jobshaven en de Parkhaven – samen ‘het Lloydkwartier’ – aangelegd. Het gebied bloeide, totdat na de Tweede Wereldoorlog de havenactiviteiten verhuisden naar het westen van Rotterdam.

In 1999 startte de transformatie van het voormalige havengebied tot nieuwe stadshaven. Een stoer en rauw woongebied met uitzicht op de Maas. Bovendien een bruisende broedplaats voor de creatieve industrie. De Schiecentrale transformeerde mee en groeide uit tot hotspot en architectuuricoon.

Dé creatieve hub anno nu

Er is weer volop bedrijvigheid in het Lloydkwartier. Net als een eeuw geleden. Een levendige mediacampus met o.a. creatieve en audiovisuele bedrijven, marketingbureaus en een broedplaats voor innovatieve ondernemers op het gebied van duurzaamheid. Met name de duurzame en innovatieve concepten vinden steeds meer hun weg naar de Schiecentrale.

De ondernemers

Gebouwen

Acht gebouwen met een eigen karakter. De Schiecentrale bestaat uit verschillende gebouwen met allemaal een eigen verhaal en geschiedenis. Lees meer ->

Ondernemers

Ondernemers zijn het hart van de Schiecentrale. Op dit moment zijn er ca. 90 creatieve ondernemers gevestigd. Lees meer ->

Privacy policy

2023 Is een gedeeltelijke ontwikkeling van Dudok Real Estate

Design by FPW