Werken in de Schiecentrale

In de Schiecentrale werk je tussen maritieme historie en eigentijdse architectuur. Het monumentale pand stamt uit 1904 en is ontworpen als elektriciteitscentrale. Halverwege de jaren tachtig van de vorige eeuw, toen het knooppunt van het elektriciteitsnet naar de Maasvlakte werd verplaatst, kwam het terrein vrij. Voor de stad was dit een buitenkans om uit te breiden en in het bijzonder de mediagebonden bedrijvigheid op één plek te clusteren. 

De ontwikkeling van het gebied vond plaats in vier fasen over een periode van tien jaar. Eerst zijn de vroegere turbinehallen van de centrale omgebouwd tot TV- en filmstudio. Daarna is de omgeving van het centrale gebouw geleidelijk omgevormd tot een creatieve broedplaats, waarin naast kantoren en studio’s ook woningen en aanvullende voorzieningen zijn ondergebracht. 

Hightech uitstraling

Blikvanger van het complex is de volledig beglaasde nieuwbouw die boven de oude elektriciteitscentrale uittorent. De twee rechthoekige volumes hebben een hightech uitstraling en huisvesten circa 100 kantoren, 156 woonwerkeenheden en 20 kadewoningen. Het robuuste karakter van het oude havengebied is zoveel mogelijk bewaard gebleven. Ook het interieur draagt alle kenmerken van een industrieel verleden met grijze betonvloeren, ruwe muren en aluminium kozijnen. Tussen de twee volumes, op het dak van de parkeergarage, bevindt zich een gemeenschappelijk dakterras; een oase van rust midden in het Lloydkwartier. 

Creatieve bedrijvigheid

De 7000 vierkante meter kantoorruimte in de Schiecentrale is onderverdeeld in units van verschillende grootte. De units zijn licht en ruim, standaard voorzien van supersnel internet en intercom. Iedere ruimte biedt een maximale flexibiliteit, waardoor je je werkplek zelf kunt aanpassen aan jouw specifieke wensen. En het mooie is: waar je in het gebouw ook bent gevestigd, je bent altijd omringd door een inspirerende omgeving en gelijkgestemde sparringpartners. Of je nu liever individueel of samen werkt, de creatieve bedrijvigheid in de Schiecentrale werkt aanstekelijk op iedereen.

Full service

Even bijtanken? Dat kan ook. Een ontspannende wandeling langs de waterkant of juist even lekker los in het fitnesscentrum, en je barst weer van de energie. Bovendien kun je altijd gebruik maken van de verschillende handige services van Services4. Een speciaal team neemt alle klusjes uit handen waar jij geen tijd voor of zin in hebt. Kleding brengen ze naar de stomerij, kapot schoeisel naar de schoenmaker, ze wassen je auto en knappen allerlei klusjes op, zowel thuis als op je werkplek. Zo kun jij je volledig richten op je werk. Hartstikke handig voor wie drukbezet door het leven gaat.

Hoge schijf 4b 6 units beschikbaar
Lage schijf 4b 12 units beschikbaar
Kratonkade 14 units beschikbaar
Midden 4 units beschikbaar